Indonesisch bullet journalen, soort van..

Indonesisch leren

Ja, dat wil ik al jaren want in Indonesië liggen mijn roots, ik ben er dan ook af en aan al een jaar of 10 mee bezig. Eerst leerde mijn oom mij wat woordjes, wat jaren later ontdekte ik dat ik online ook woorden kon leren. En weer wat jaren daarna stuitte ik op wat apps voor op je telefoon, zoals bijvoorbeeld Duolingo, waarmee je allerlei talen kunt leren.

Op eigen houtje

Ik volg dus geen dure studie of iets dergelijks, ik doe dit op eigen houtje met behulp van zo’n 13 verschillende gratis talen-apps en websites. Ik vergelijk vertalingen van de ene app met de andere app of Google Translator. Ja, misschien ben ik een beetje obsessief bezig maar dat is mijn manier.

Ik ben nu 10 dagen bezig en ken al wel wat van de ‘simpele’ basis woorden en zinnen. Mijn oom vind dit geloof ik wel leuk; hij stuurt mij via Facebook nu geregeld Indonesische berichten (die ik -nog- niet begrijp) en verbeterd mij waar nodig. 

Wel was ik aanvankelijk bang dat ik het niet zou kunnen, gezien ik erg veel moeite heb met het opslaan van informatie. Maar tot nog toe vind ik zelf dat ik het er best goed van af breng.

Nog even door

Ik ben er natuurlijk nog lang niet maar ik ben wel enthousiaster en serieuzer met het leren van de taal dan dat ik voorheen was. Ik zit nu ook te overwegen om een taalcursus Indonesisch te volgen van NHA. Misschien niet nu meteen, maar in de nabije toekomst, maybe.

Hier wil ik ook mijn leer-proces met jullie delen; ik verwerk het namelijk ook in mijn bullet journal(s) door bijvoorbeeld de dagen van de week in het Indonesisch te schrijven. Ook heb ik een lijst met ‘One Indonesian word a day,’ (één Indonesisch woord per dag) waar ik elke dag een nieuw woord opschrijf die ik die dag wil leren/geleerd heb.

De A6 bullet journal

Daar naast heb ik ook een A6 formaat bullet journal van de Action die ik ook wil gebruiken in het leer-proces maar ik weet nog niet precies hoe. Notities misschien, of een dagboek in het Indonesisch, of een combinatie van beiden. Ik weet het nog niet maar er wordt aan gewerkt (tips zijn altijd welkom!)

Tot zover mijn schrijfsel van vandaag, hieronder kan je wat spreads van mijn nieuwe bullet journal bekijken voor de maand April – van wat ik tot nu toe heb althans, ben er nog druk mee bezig maar ik kon niet wachten om het te delen.

Selamat malam!

April spreads

De cover van April.
Een nieuwe About me – pagina.
Habit- & Sleep tracker voor April.
One Indonesian word a day voor April.
De eerste weekly spread van April.
Nog een Indo-weekly voor April.

Facebook Comments

Ayana

Mama van 36, polyglot aspirant, met een bullet journal en een blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *