Ayana’s Indonesisch dagboekje

Ik heb het heel even uitgesteld om het in pen te doen maar het moest er toch van komen, tenminste, als ik er van wil leren; Ik heb voor het eerst twee zinnen geschreven in mijn Indonesische dagboekje/bujo.

Buku harian

“Kami telah pergi ke toko pakaian bagi Jayden, juga kami telah sepatu baru beli, dan untuk anjingku sebuah mainan baru. Hari ini adalah baik-baik.”

Het zal wel niet foutloos zijn, maar er moet staan dat we naar de kledingwinkel zijn geweest voor mijn zoontje en nieuwe schoenen gekocht hebben maar ook voor de hond een nieuw speeltje en dat het een goeie dag is.

Ja, kort maar krachtig maar dat was ook de bedoeling voor een eerste schrijfsel in het Indonesisch. Ik heb de zin opgebouwd met woorden die ik al kende, heb er ook wat op moeten zoeken, en heb ook Google Translate gebruikt om er een begrijpelijke zin van te maken en verschillende appjes.

Wat zeg je?

 • Kami perge ke … = Wij gaan naar …
 • Kami beli … = Wij kopen …
 • Membeli = Kopen.
 • Toko = Winkel.
 • Pakaian = Kleding.
 • Sepatu = Schoen.
 • Anjingku = Mijn hond.
 • Mainan = Speeltje/Speelbal.
 • Hari = Dag.
 • Hari ini = Vandaag.
 • Baik-baik = Goed.

Oeps?

Mocht je nou ervaren zijn in het spreken en schrijven van Indonesisch en je ziet fouten, aarzel dan niet om mij te verbeteren! Dat waardeer ik altijd want daar leer ik weer van. 🙂

De voorpagina’s

Hieronder heb ik dan nog de cover van het A6 dagboekje en de voorpagina van April. Ik heb het lekker simpel gehouden want ik moet wel erg wennen aan het werken in zo’n klein boekje maar ik vind het wel leuk!

Facebook Comments

Ayana

Mama van 36, polyglot aspirant, met een bullet journal en een blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *